Gesprek met afgevaardigden

Afgelopen zaterdag heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen het bestuur, een aantal afgevaardigden en A Clear Future. Clemens Wortel is begonnen met aangeven welke dossiers het bestuur de afgelopen jaren op haar bordje heeft gekregen. Daarbij heeft hij ook aangegeven hoe de kerntaken discussie is gestart en heeft geleid tot het opstarten van de werkgroepen.


Na deze inleiding heeft A Clear Future een presentatie gegeven. Hierin is aangegeven hoe het proces vanaf februari is gelopen en wat de huidige status is. Deze presentatie is te vinden onder de menuoptie "Presenaties".


De nadruk lag vooral op de mindset die nodig is om de broodnodige veranderingen tot stand te brengen. Ego's aan de kant, iedereen dezelfde kant op en aan de slag ipv rondjes blijven draaien zijn van essentieel belang om de trein weer rollende te krijgen.


Tot slot zijn er ook diverse voorbeelden de revue gepasseerd van best practices en succes verhalen bij andere bonden waarmee is gesproken in het vooronderzoek. Vooral de Hockeybond en de Gymnastiek Unie zijn collega bonden waar interessante ideeën zijn opgedaan die ook binnen badminton kunnen worden toegepast.


De informele sfeer en open houding van alle aanwezigen en de relatief kleine omvang van de groep, resulteerde in een goed overleg. Er werd niet om de zaken heen gedraaid en het ging vooral over de vraag: Hoe gaan we badminton samen verder helpen. Dat geeft energie. Iets wat we de komende tijd moeten zien vast te houden en in moeten zetten voor het algemene belang van badminton.